Met het uitbesteden van uw live chat kunt u uw website bezoekers de uitgelezen kans geven om tijdens het bezoek aan uw site vragen te stellen. Door live chat op te nemen in uw website wordt de barrière die het opnemen van contact met zich live meebrengt aanzienlijk verlaagd.

 

Meer conversies door het uitbesteden van live chat

Wanneer de vragen van uw bezoekers niet worden beantwoorden zullen deze uw website verlaten zonder een aankoop te doen. Dit is vrij logisch. Vergelijkt uw de situatie maar eens met een fysieke winkel. Wanneer uw niet snel en adequaat te woord wordt gestaan bij bijvoorbeeld het kopen van een tv dan zal u minder geneigd zijn een aankoop te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld vragen hebben over het energielabel, pixels of verschillende functies. Wanneer een medewerker op u afstapt en vraagt waarmee hij u van dienst kan zijn, dan zal de kans dat u een positieve ervaring heeft en een aankoop zal doen een stuk groter zijn.

 

Leadgeneratie door live chat uitbesteden

Uw bezoekers worden door middel van het uitbesteden van live chat verder geholpen in het beslissingsproces. Uw websitebezoekers wordt vriendelijk geholpen waardoor een gevoel van wederkerigheid ontstaat. Uw bezoekers zal zijn wensen en behoeftes duidelijk maken. Daarnaast zal de bezoeker het hierdoor niet erg vinden om zijn/haar contact informatie achter te laten.

 

Live chat uitbesteden heeft nog veel meer voordelen

Het kan zijn dat uw als bedrijf veel telefoongesprekken voert en e-mails moet afhandelen. Het kan hierdoor zijn dat uw medewerkers minder tijd overhouden voor andere werkzaamheden. Steeds meer consumenten kiezen ervoor om een bedrijf via hun website te bezoeken. Hierdoor is het aanbevolen deze consumenten hier dan ook effectief op te vangen. Echter is de mogelijkheid tot direct contact vaak afwezig.. De drempel voor consumenten is groter wanneer deze een telefoon moeten pakken om email moeten sturen. Door het uitbesteden van live chat kunt u deze kwestie voorkomen.

Door live chat uit te besteden worden u website bezoekers ook in het weekend geholpen. Chat operators zijn namelijk ook gewoon werkzaam buiten kantoortijden en in het weekend. Veel websitebezoekers kijken pas op uw website in de avond of in het weekend. Door ook op deze tijden uw klanten te woord kunnen staan zal de conversie een stuk hoger zijn.