Een eigen huis is enorm fijn. Ruimte om je thuis te voelen en het helemaal in te richten en te onderhouden zoals jij dat fijn vindt. Maar soms kom je ruimtes in huis tegen waarvan je gewoon niet weet wat je ermee aan moet. Zoals die extra opbergruimte onder de trap die automatisch een rommelhok wordt, of de voortuin. Tja, die voortuin, hoe maak je van zoiets kleins nou iets gezelligs? En is dat überhaupt nodig? In deze blog vertel ik je er het één en ander over. Lees je mee?

Klein maar fijn

Als je een grote achtertuin hebt, kan het zijn dat je naar de voortuin kijkt en denkt: wat moet ik daar nu mee? De opties lijken enorm gelimiteerd, je hebt immers niet zoveel ruimte en het is niet zo afgesloten zoals de achtertuin vaak is door een schutting of iets dergelijks. Toch kan het helpen om je te bedenken dat er een hoop mensen zijn voor wie deze kleine tuin alles is en dat die ‘beperkte mogelijkheden’ juist ook kunnen helpen. Je hebt niet de ruimte om alles te doen en dus hoef je ook niet alles te overwegen.

Het visitekaartje

Persoonlijk vind ik een nette of op z’n minst onderhouden voortuin wel belangrijk. Het voelt toch een beetje als het visitekaartje van je huis aan. Het is immers het eerst wat mensen zien nog voor ze je huis binnenkomen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om je tuin in te richten. Wellicht wilde je nog iets plaatsen in je achtertuin maar was daar geen plek meer, de voortuin is dan de uitkomst!

Goed gebruikte grond

Je kan de tuin gebruiken enkel als mooie entree met bloembedden, een pad naar de deur en wellicht wat verlichting. Maar je kan er ook meer een gebruiksruimte van maken met een zit plek of zelfs een paar bakken om planten in te verbouwen. Het is immers jouw tuin!

Afmetingen en plannen

Hoe groot je tuin ook is, je zal moeten afmeten en plannen voor je begint. Zo voorkom je verassingen en heb je van tevoren een compleet beeld van hoe de voortuin eruit komt te zien en wat dat mogelijk kost. Wanneer de nieuwe stenen liggen, de bloemetjes bloeien en je er een nieuw houten hekwerk in hebt staan, kom je toch lekkerder thuis. Je ziet je voortuin al trots liggen zodra je de straat in komt. Wedden dat de rest van de buurt jaloers