Verhuizen daar komt natuurlijk veel bij kijken. Niet alleen moeten je spullen verhuist worden, maar ook randzaken als het vinden van een geschikte tandarts moet geregeld worden. Het is lastig om een keuze te maken bij het vinden van een geschikte tandarts. En wat als je nou net te laat bent met het regelen en je moet met spoed naar een tandarts? Gelukkig zijn er altijd oplossingen, zoals een spoedtandarts waar je snel terecht kan. In dit artikel zijn tips te vinden waar je op moet letten bij het kiezen van een tandarts.

Afstand

Uiteraard wil je wel een tandarts hebben die redelijk in de buurt zit. Want voor een controle afspraak van een half uur wil je natuurlijk niet langer dan een uur onderweg zijn. Op het internet kan je zoeken naar tandartsen die bij jou in de buurt zitten.

Kosten

De tarieven per tandarts kunnen verschillen. Het is ten eerste handig om na te gaan of je een tandartsverzekering hebt. Mocht je dat niet hebben, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Daarom is het handig om de tarieven op te vragen bij tandartsen bij jou in de buurt.

Kwaliteit

Het is natuurlijk fijn als je met een prettig gevoel naar de tandarts gaat. Daarom is het handig om te kijken naar de ervaring en de reputatie die de tandarts heeft. Je kan online onderzoek doen, maar ook in je omgeving vragen naar welke tandarts zij toegaan en of ze tevreden zijn. Zo kom je er al snel achter of de tandarts waar jij wellicht heen wil gaan een goede reputatie heeft. 

Angst voor de tandarts

Ben je altijd super bang en gespannen om naar de tandarts te gaan? Dan is het handig om te kijken of een tandarts gecertificeerd is om je te coachen naar een angstvrije behandeling. Er bestaan ook tegenwoordig tandartsen die behandelingen uitvoeren onder narcose, hierdoor zal je geen pijn meer ervaren tijdens de operatie.

Openingstijden

Heb je geen zin om verlof op te nemen voor je tandarts of heb je een spoedgeval? Of vind je het fijn om in de avond naar de tandarts te gaan? Er zijn ook tandartsen die al om 07:00 open zijn en pas om 23:00 uur sluiten. Daarnaast heb je praktijken die ook op zaterdag en zondag open zijn. Check dus ook even de openingstijden als je interesse hebt om in de avond of in het weekend naar de tandarts te gaan.

Hebben jullie nog tips voor het kiezen van een tandarts? Ik hoor ze graag!