Afgelopen maart heb ik een muziekfestival georganiseerd. Ik heb hier met een groep mensen anderhalf jaar naar toegewerkt, en het was dan ook echt waanzinnig om het daadwerkelijk te zien plaatsvinden! Vorige week hadden we de evaluatie van de organisatie van het festival. Daar hadden we het onder andere over de dingen waarvan we echt niet verwacht hadden dat we dat moesten regelen. Voor mij sprong een ding er echt bovenuit: een cocktailbar huren. De rest van de organisatie vond mijn verhaal zo grappig, dat ik maar besloot er een blog over te schrijven! Zo kan ik misschien lezers die zelf iets moeten organiseren het verrassingseffect van dat proces besparen!

Hoe kwam ik bij een cocktailbar huren voor een muziekfestival?

Het muziekfestival vond plaats in een bekend poppodium in Nederland. Deze heeft natuurlijk allerlei barren. Zelf ben ik de afgelopen jaren ook wel eens naar een muziekfestival op deze locatie geweest, maar daar was altijd meer dan de standaard barren. Ze hadden losstaande cocktailbars en allemaal foodtrucks in het gebouw. Toen ik hiernaar vroeg bij de medewerkers van de locatie, zeiden zij dat dit voor festivals particulier gehuurd wordt. met andere woorden: ik moest dat zelf regelen. Dat vond ik even stressvol, waar huur je nou een cocktailbar? Gelukkig is google mijn vriend en hij bracht me direct naar de website van Shake It! Daar ging toch echt een wereld voor me open!

Een cocktailbar huren, hoe doe je dat?

Je kunt dus blijkbaar een cocktailbar huren voor allerlei events. Voor privéfeesten, bedrijfsborrels, beurzen of evenementen, het kan allemaal! Het aanbod van de cocktails is ook heel groot. Je kunt zowel alcoholische als non-alcoholische dranken bestellen, en er worden alleen biologische producten gebruikt en premium drank merken. De bars zien er allemaal echt prachtig uit. De keuze is reuze. Formaat is te bepalen, je kunt een gepersonaliseerde bar huren, en zelfs personeel wordt erbij geleverd. Ook kun je een gepersonaliseerd cocktail menu aanvragen.

De uiteindelijke bar op mijn festival

Het poppodium waar het festival georganiseerd werd is heel groot, en heeft verschillende tussenpleinen tussen de zalen. Op elk plein wilde ik graag een kleine mobiele cocktailbar huren. Ook leek het me supertof om de namen van de cocktails te relateren aan het festival! Dit was ook zo gedaan. Het personeel en de bars waren echt fantastisch en een echte hit. Soms waren de rijen voor de cocktailbars langer dan voor de reguliere bars van het poppodium zelf. Het muziekfestival, maar zeker ook de cocktailbars waren echt een groot succes!