Steeds vaker omarmen vrouwen met een grote maat hun lichaam. Op social media ontstaan hashtags over het accepteren van elk lichaam, in welke maat dan ook. Ook in de grote maten mode is daarom een ontwikkeling zichtbaar die zich steeds meer richt op het accentueren van het lichaam van de vrouw met een grote maat.

De gemiddelde vrouwen maat is 42

De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft tegenwoordig maatje 42 en niet 34. Dat zie je ook steeds meer terug in de reclames en modebladen. De grote maten mode heeft een ontwikkeling doorgemaakt die niet iedereen had verwacht. Steeds meer modellen met grotere maten worden ingezet voor campagnes en steeds meer grote maten mode komt in de winkels te liggen. De behoefte aan representatieve vrouwen in de grote maten mode bestond al tientallen jaren, maar door de opkomst van social media is er eindelijk een podium voor ontstaan. Voluptueuze vrouwen krijgen steeds meer de kans zich te laten horen over de grote maten mode en komen in de gelegenheid kun lichaam te laten zien aan de wereld.

Rolmodellen

Hoewel het schoonheidsideaal voorheen bestond uit vrouwen met maatje 34, die rondingen hadden op de juiste plekken in de juiste verhoudingen, is het inmiddels verschoven naar vrouwen die meer realistische lichamen hebben. Immers, niet iedereen is geboren met een barbie-achtig lichaam en door de opkomst van de vollere vrouwen in de grote maten mode is het beeld nu realistischer. Voor veel vrouwen zijn de modellen in de grote maten mode daarom een echt rolmodel. Vrouwen hoeven zich niet meer te schamen voor hun ietwat vollere lichamen en omarmen hun curves. Veel bekende merken dragen hieraan bij door te voorzien in grote maten mode. De boodschap is: houd van je lichaam zoals het is, en daar staat de maatschappij volledig achter!

‘Imperfecte lichamen’

Op instagram en andere social media is een ontwikkeling zichtbaar van vrouwen die hun cellulitis, vetrollen en striae omarmen en volop laten zien. Bij shoots van verschillende grote maten mode merken is deze zelfde ontwikkeling volop in gang. Alles wordt laten zien zoals het in de realiteit is: vrouwen hebben nou eenmaal te dealen met veranderingen van hun lichaam, of dat nou door het krijgen van kinderen, hormonen, medicatie of het enkel genieten van het leven komt. Het lichaam van de vrouw wordt steeds meer geaccepteerd in alle vormen en maten en dat is hoe het hoort.

De grote maten mode past zich naadloos aan deze ontwikkelingen aan en voorziet in een groeiend aanbod in grote maten kleding in alle denkbare variaties en combinaties. De boodschap achter dit alles: accepteer wie je bent en houd van je lijf! Chapeau!