De juiste trainingslocatie vinden voor jouw doel, dat valt soms nog niet mee. Je wilt dat iedereen alles goed kan zien en dat er voldoende ruimte is. Want op een trainingslocatie, tijdens een training, is het vaak niet de bedoeling dat iedereen keurig op zijn of haar stoel blijft zitten. Je kiest juist een trainingslocatie omdat er bij een training vaak meer komt kijken dan alleen een presentatie. Om de informatie van de presentatie goed te kunnen verwerken, is het gebruikelijk om rollenspellen te doen. Zo leer je je medewerkers of vrijwilligers om gepast te reageren in bepaalde situaties. Denk dan aan een verkoop- of een EHBO-training. Een trainingslocatie moet dus aan andere eisen voldoen dan bijvoorbeeld een congreslocatie.

Welke eisen stel jij aan een trainingslocatie?

Het kan zijn dat je een trainingslocatie wilt voor een dagje teambuilding. Dan wil je natuurlijk dat je de ruimte hebt om diverse spellen en opdrachten te kunnen uitvoeren. De ruimte is dan belangrijk, maar ook de ambiance is dan van belang. Je kunt ervoor kiezen om de teambuilding in je eigen kantine te houden, maar het staat vast dat teambuilding op een externe locatie beter werkt. Ook kun je dan zorgen dat iedereen mee kan doen. Niemand hoeft de telefoon in de gaten te houden of te zorgen voor koffie. Dat regel je allemaal met de locatie.

Een trainingslocatie voor je (nieuwe) verkoopmedewerkers

Verkoopmedewerkers moeten op alle soorten situaties voorbereid zijn. Of het nu gaat om telefonische verkoop, om verkoop aan de deur of verkoop in een winkel, je wilt dat je verkopers de potentiële klanten goed kunnen “lezen”. Om dat te oefenen is een training van belang. En een goede training vindt natuurlijk plaats op de beste trainingslocatie. Je kunt beginnen met een lezing of presentatie, waarna je de groep in kleinere groepjes verdeelt. Zij kunnen dan op elkaar gaan oefenen. En geloof mij: collega’s kunnen vervelender zijn dan de lastigste klant!

Een trainingslocatie voor de EHBO cursus

Een EHBO cursus kan best heel heftig zijn. Je praat immers over wat je moet doen in geval van nood. Vooral het reanimeren en beademen moet een aantal keren per jaar geoefend worden in een veilige omgeving. Een trainingslocatie is dan perfect. De deuren kunnen dicht en de (nieuwe) EHBO-ers kunnen zich zonder schaamte buigen over poppen. Zeker voor een beginnende EHBO-er zal dat nog wat onwennig zijn. Maar door een veilige omgeving aan te bieden, gaat het een stuk beter.

Trainingslocatie