Het begint dan eindelijk toch echt herfst te worden. De laatste warme dag voor die koude winter was vorige week. Als je een beetje bent zoals ik kijk je niet uit naar de winter. In de winter is het in Nederland niet alleen koud, het is ook nat. En die waterkou gaat je nogal in je koude kleren zitten (ha). Waar ik echter wel naar uit kijk, is mijn midwintervakantie naar de zon. Dat noem je ook wel winterzon vakantie. Lekker weg uit dit rottige kikkerland waar iedereen nors is en de kou tot in je nieren doordringt. Volgens mij is het ook heel goed voor je om juist even uit de Nederlandse winter te vertrekken. Ik som hier wat redenen op.

Vitamine D

Nederlanders schijnen allemaal collectief vitamine D tekort te hebben. Oké, misschien niet na deze zomer, maar in de winter is dat wel altijd het geval. Als je het in Google opzoekt krijg je antwoorden als ’40-60% van Nederlanders heeft een vitamine D tekort in de winter’. Niet gek ook als je bedenkt dat het ’s ochtends laat licht wordt, en ’s avonds vroeg donker, en je zit de hele dag toch vast op kantoor of ander werk. Je kunt je vitamine D te kort dus weer goed aanvullen door een winterzon break te nemen.

Laagseizoen

Als je slim bent, boek je voor februari een vakantie naar een warm winterzon oord. Dan is het namelijk ook nog eens laagseizoen. Niet veel mensen zullen deze boeking maken omdat ze gebonden zijn aan de vakanties van kinderen. Je hebt dus heerlijk weer, maar ook je welverdiende rust. Het is in het laagseizoen niet zo druk op de leuke toeristische plekken, dus je hoeft nergens voor in de rij te staan. Ook kun je nog een lekker plekje vinden op het strand. Ook is de vlucht veel goedkoper dan in het hoogseizoen. Kortom, het is altijd beter om te boeken in het laagseizoen.

Hernieuwde moed

Het fijnste aan een winterzon vakantie is niet alleen de rust en het aanvullen van je vitamine D. Het fijnste is dat je weer hernieuwde moed krijgt om de rest van de winter af te maken. Het breekt je winter op, en het is allemaal minder erg. Dit is ook waarom ze zeggen dat je tijdens je werk veel pauzes moet nemen, je wordt er productiever van. Zo ook met winterzon weekjes weg. Het geeft je even een adempauze en je kunt er daarna weer harder tegenaan. Gauw boeken dus!