Ben jij een echte globetrotter of ga je juist altijd naar dezelfde bestemming en is nu de tijd aangebroken dat je een keer een verre reis wilt maken? Een reis buiten Europa is indrukwekkend en zal je nooit meer vergeten, maar hoe zorg je ervoor dat alles soepeltjes verloopt en je niet voor verrassingen komt te staan?

Bepaal je bestemming

Weet je nog niet naar welke bestemming je wilt reizen? Kijk dan goed welke bestemming bij jou past. Wil je backpacken en veel van de omgeving ontdekken, dan is Azië een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan een mooie rondreis door Vietnam of de Filipijnen, een relax vakantie op Bali of een goedkope vakantie naar Thailand. Is het je eerste verre reis en wil je een complete reis waarbij alles van te voren geregeld is en waarbij je op één plek blijft, dan is het Caribisch gebied interessant. Je hebt hier prachtige stranden en een heerlijke sfeer die je in Europa niet zo vind, maar het voelt toch vertrouwd. Op Curaçao praten ze bijvoorbeeld zelfs gewoon Nederlands. Maar ook Cuba, Dominicaanse Republiek en Mexico zijn mooie bestemmingen waar je een pakketreis voor kunt boeken, vaak zelfs inclusief eten en drinken.

Boek je verre reis

Eenmaal besloten waar jouw verre reis naartoe gaat? Dan wordt het tijd om een goede aanbieding te vinden. Bepaal wat voor soort reis je wilt maken. Ga je een los vliegticket boeken en zie je ter plekke wel waar je verblijft? Of ga je voor een pakketreis waarbij alles van te voren vaststaat en geregeld is? Afhankelijk hiervan kun je op zoek gaan naar een mooie deal.

Bereid je goed voor

De vakantie is geboekt! Je kunt nu genieten van alle voorpret en opzoeken wat je allemaal wilt bekijken op de bestemming. Daarnaast is het verstandig om goed te kijken wat je van te voren moet regelen. Heb je een visum nodig? Moet je ingeënt worden? En wat zijn de regels van het land waar je naartoe gaat. Zorg ervoor dat je paspoort geldig is en zoek even op hoelang deze nog geldig moet zijn voor jouw bestemming. Soms moet deze minimaal 6 maanden geldig zijn. Daarnaast moet je bij je bank aanpassen dat je in een ander werelddeel ook geld kunt opnemen. Wacht niet te lang met deze voorbereiding. Dan ga je lekker relaxt op vakantie en kun je er de volle 100 procent van genieten!