Ook volwassen mannen zijn, over het algemeen, namelijk gek op de buitenlucht. We noemen het dan alleen niet meer buitenspelen, we hebben het dan over buitenactiviteiten. Wat natuurlijk gewoon op hetzelfde neerkomt. In de herfst en de winter is het natuurlijk extra belangrijk dat je je warm kleedt als je naar buiten gaat. Met een parka heren, dikke, gevoerde schoenen en eventueel een pet of een muts op kun je er wel even tegen. Maar wat ga je dan doen? Schommelen in de plaatselijke speeltuin? Da´s toch echt wel een kinderding. Maar er zijn leuke buitenactiviteiten die je ongegeneerd kunt doen. Ook als volwassen man.

Vliegen met op afstand bestuurbare dingen

Vroeger wilde je vast een op afstand bestuurbaar vliegtuig. Wedden? Ik durf ook te zeggen dat de kans groot is dat je die nooit voor je verjaardag of van Sinterklaas hebt gekregen. Nu is de tijd om je te revancheren. Je koopt zo’n ding nu gewoon zelf. Je kunt ook kiezen voor een drone, al heb je dan wel met bepaalde regels te maken. Je mag dan niet vliegen en filmen in een woonwijk, bijvoorbeeld. Om te oefenen is het sowieso verstandig om een grote open ruimte op te zoeken. Mocht het ding dan neerstorten, dan heb je tenminste kans dat je ‘m weer terug kunt vinden.

Sneeuwpoppen maken

Het is nog niet zo ver, maar de kans zit er natuurlijk in dat je heerlijk in de sneeuw kunt spelen aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar. Met of zonder kinderen, dat maakt niet uit. Jij maakt de mooiste sneeuwpop van de buurt! En iedereen die het daar niet mee eens is, die daag je uit voor een heus sneeuwballengevecht. Dat is dus echt een mannen/vader-ding. Moeders zullen zich daar toch minder snel aan wagen. Na afloop van het buitenspelen in de sneeuw kun je je lekker opwarmen met een beker warme chocolademelk (met slagroom natuurlijk).
Parka heren

En dan natuurlijk schaatsen

De kans blijft dat er deze winter weer geschaatst kan gaan worden. Het ultieme buitengevoel. Jij op de schaats, een flinke tocht voor de boeg. Ongetraind natuurlijk, want je gaat heus niet eerst naar de schaatsbaan om te oefenen. Na afloop van de tocht (van een kilometertje of 5), ben je natuurlijk reuze trots op jezelf. Je hebt dan het gevoel dat je de complete Elfstedentocht hebt volbracht. En met recht, zo’n afstand schaatsen is niet zomaar iets!