De koude wintermaanden zijn weer begonnen en ieder haalt zijn winterjas weer van zolder. Of men gaat op zoek naar een nieuwe winterjas. Bij het online zoeken voor deze winterjas krijg je vaak dezelfde treffers. In deze blog zal ik de meest populaire soorten winterjassen voor vrouwen bespreken met hun voor- en nadelen.

Wollen jassen

Kleding gemaakt van wol heeft over het algemeen veel voordelen. Zo verkleurt wol bijvoorbeeld niet snel. Bovendien is wol een goede warmte isolator. De stof reageert op jouw lichaamstemperatuur en houdt je zodoende bij koude temperaturen goed warm. Zodoende heb je deze wintermaanden veel profijt van een wollen jas. Bovendien is wol een natuurlijk stof, dus deze is niet belastend voor het milieu. Er zijn echter ook nadelen van een wollen jas. Zo is wol helaas geen goedkope stof, dus wollen jassen zijn over het algemeen vrij duur. Echter wordt er in de kledingindustrie hier wel een oplossing voor geboden. Er zijn namelijk ook jassen die voor een bepaald percentage uit wol bestaan. Hierdoor hebben zij wel de warmte houdende eigenschap, maar hoeven zij niet zo duur te zijn. Echter kan je een wollen jas weer niet zomaar in de wasmachine gooien. Met een wollen jas moet je over het algemeen naar een stomerij.

Parka’s

Een parka dames jas is een gevoerde jas die over het algemeen een capuchon heeft. En de capuchon heeft vaak een (nep)bontkraagje. De parka bestaat eigenlijk al vrij lang, deze jas kam op in de jaren ’60. Het woord parka ontleent zijn betekenis overigens aan het Russische woord pels. Hij is echter pas populair geworden doordat de jas militaire winkels in kwam doordat de Amerikaanse krijgsmachten deze jas gebruikten om zich warm te houden.

Nep bont jassen

Vroeger waren bontjassen natuurlijk erg populair. Bont was namelijk niet goedkoop en daardoor kon met zich onderscheiden van armere mensen. Tegenwoordig wordt bont niet meer als een luxe goed gezien, maar als zielig. Dit komt doordat de maatschappij steeds bewuster is geworden waar hun kleding vandaan komt en welk dier dus zijn leven heeft moeten laten voor zo’n jas. Maar het zou de kledingindustrie niet zijn als hier geen oplossing voor geworden werd en zo is de nep bont jas geïntroduceerd. Faux fur jassen zijn er nu in veel verschillende kleuren. Echter is dit wel een jas die opvalt, dus moet je wel een beetje zeker in je schoenen staan als je die aandacht wilt.