Een polo shirt is inmiddels een kledingstuk dat niet meer weg te denken is uit onze winkels. Zowel mannen als vrouwen lopen graag in dit kleding stuk. Dat is ook geen wonder want een polo shirt zit lekker en is bij veel gelegenheden te dragen. Hoewel het oorspronkelijk sportkleding is, zie je het polo shirt nu ook steeds vaker bij wat officiëlere gelegenheden. Ik snap dat wel. Ook ik draag graag een polo shirt. Omdat je daar zoveel keuze in hebt, shop ik die natuurlijk gewoon online via. Er zijn echt meer dan genoeg websites te vinden waarop je een gaaf shirt kan scoren.

Polo shirt voor lange autoritten

Het is geen geheim, ik draag heel graag polo shirts. Niet tijdens het sporten en ook niet tijdens officiële gelegenheden. Nee, ik draag dit kledingstuk het liefst in de auto. Misschien vraag je je af waarom een polo shirt in vredesnaam zo lekker zit in de auto? Nou, dat is heel simpel. Dat komt door de kraag waar dit kledingstuk om bekend staat. Vooral in de zomer, als ik geen coltrui aan heb, dan schuurt de autoriem tijdens lange ritten in mijn nek. Geen prettig gevoel. Een polo shirt biedt dab uitkomst. De kraag houdt de riem tegen en ik kan uren rijden zonder dat ik last krijg. Ideaal dus. Natuurlijk is het shirt niet speciaal hiervoor ontworpen. Het idee achter dit kledingstuk was toch wat anders en werd uitgedacht door een beroemde tennisser.

Tennissen in hitte en in de kou

De Franse tennisser René Lacoste vond de tenniskleding, die rond 1926 gangbaar was, niet erg praktisch of sportief. Op bepaalde tennisbanen had hij het ijskoud en op anderen bloedheet. Dat moest anders en hij ontwierp een shirt van een speciale stof namelijk jersey petit piqué. De naam is een verwijzing naar de breisteek die gebruikt wordt. De kleine steek of te wel de petit piqué. De stof laat warmte makkelijker het lijf verlaten en de verkoelende lucht komt er makkelijker doorheen. Die René Lacoste deed op meer vlakken zijn best de tennissport te verbeteren. Hij is ook de uitvinder van het ballenkanon. Daarnaast was hij als tennisser zeer succesvol met Wimbledon en Roland Carros als winnaar op zijn naam. En wij hebben dus het polo shirt aan hem te danken. Daar zijn we nu nog blij mee. Het shirt is geëvolueerd naar een heel gangbaar kledingstuk in allerlei kleuren en patronen. Je vindt makkelijk een shirt dat bij jou past. Natuurlijk online want daar heb je de meeste keuze!