Vroeger waren we afhankelijk van de natuur. Als er zon was kon je zonder jas naar buiten en als het sneeuwde kon je sneeuwballen gooien. Met de techniek maken we reuzensprongen en kunnen we zelf weersomstandigheden creëren met alle bijkomstige voordelen. 

Zonmachine

De zonmachine ofwel de zonnebank zorgt ervoor dat we in de winter kunnen genieten van een bruine kleur (of oranje bij sommigen). Een nadeel van de zonnebank is dat het niet exact de zon nabootst. Vitamine D wordt grotendeels (voor 95%) aangemaakt in de huid onder invloed van UVB-straling in zonlicht. Deze straling is niet aanwezig in de meeste zonnebanken. Zonnebanken stralen meestal in zijn geheel UVA-licht uit wat zorgt voor die gezonde kleur.  

Regenmachine

In Nederland hebben we deze gelukkig nauwelijks nodig, maar in landen waar ze veel last van droogte hebben zetten ze deze machine in. Met name bij de landbouw en bij tuinen in warme landen komen deze machines goed van pas. Dan staan de machines als sproeiers op de grond. Bij filmsets worden ze ook gebruikt bij de scenes waar regen voor extra drama zorgt. Dan bouwen ze een regenmachine in een stijger boven het hoofd van de acteurs op de set. 

Windmachine

Een windmachine is er in allerlei formaten. Een fohn is een vorm van een windmachine om je haren te drogen of om die perfecte foto voor sociale media te maken. Ook wordt een windmachine in kantoren en sportscholen gebruikt om te zorgen voor de aanvoer van zuurstof en frisse lucht. Een kleinere versie wordt in de zomer door particulieren veel verkocht namelijk de ventilator. Een grotere versie wordt vaak in combinatie met een schuimmachine gebruikt op feesten om al het schuim rond te blazen en te zorgen voor een onvergetelijke avond. 

Sneeuwmachine

Sneeuwmachines werken op basis van schuim. Ze blazen kleine schuimvlokjes waardoor het sneeuw lijkt. Het is dus geen "echte" sneeuw. De schuimvlokjes kunnen enkele uren blijven liggen. Ideaal voor een feest of om tijdens de feestdagen een sneeuw-look te creëren wanneer de natuur hier niet voor zorgt. 

Mistmachine

Met een mistmachine kun je een misterieuze sfeer opwekken. Naast sfeer kun je een mistmachine of mistgenerator als beveiligingsysteem gebruiken. Mistbeveiliging is nieuw en zorgt ervoor dat inbrekers voor 10 minuten geen hand voor ogen meer kunnen zien. Je kunt een mistgenerator aan een alarmsysteem koppelen en onderdeel maken van een beveiligingssysteem. Zo is de politie al op weg als de inbreker nog niet weet wat hem allemaal overkomt. Een mistmachine kan ook met de hand bediend worden. Door de overvalknop in te drukken activeert u meteen de mistuitstoot. Deze knop kun je ook inzetten voor recreatieve doeleinden. Verstoppertje spelen was nog nooit zo leuk.